English Italian Dutch German Swedish Russian
Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας - Περιφ. Ιονίων Νήσων
Links Sitemap Επικοινωνία

Web Cam Lefkada - Κεντρική πλατεία

Χάρτες της Λευκάδας
Γιορτές Λόγου και Τέχνης στην Λευκάδα Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
Εκδηλώσεις
Μουσεία στη Λευκάδα
Η ιστοσελίδα φιλοξενείται στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

16/6/2007

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ KITE SURF ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Λευκάδα 16 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά αγώνες KITE SURF, στις 23 και 24 Ιουνίου 2007, στη θαλάσσια περιοχή των Μύλων-Αη Γιάννη Λευκάδας. Παράλληλα διοργανώνει και φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Παλαιμάχων του Α.Σ.ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ με την ομάδα των δημοσιογράφων της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 23/6/2007 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας και ώρα 18:00. Η εκδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων ύπαρξης και πορείας της τοπικής ομάδας του ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ.
Η διοργάνωση των αγώνων INTERNATIONAL KITE SURF-OPEN 2007, γίνεται στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης του νέου αυτού αθλήματος, που ευνοείται λόγω των ιδανικών συνθηκών που επικρατούν στην εν λόγω περιοχή και που την καθιστούν μοναδική για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Το Kite Surfing προέρχεται από το συνδυασμό πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding) και από μία άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φυσική εξέλιξη του windsurfing, αφού η χρήση ελαφρύτερου εξοπλισμού προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στον αναβάτη. Ο αναβάτης χρησιμοποιεί ένα μικρό σκάφος, το οποίο οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό.
Ο Kitesurfer δεν χρειάζεται να ΄΄κυνηγά΄΄ τον πολύ αέρα. Από τα 2-3 bfr μπορεί κάποιος να επιδοθεί στο συγκεκριμένο άθλημα εκτελώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς και ψηλά άλματα.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ξένοι και Έλληνες αθλητές του KITE SURF δίνουν το ραντεβού τους στη παραλία των Μύλων στον Αη Γιάννη Λευκάδας, για να συναγωνιστούν και να προσφέρουν ασύγκριτο θέαμα.
Η διαφημιστική καμπάνια των αγώνων θα κορυφωθεί με δημοσιεύματα σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με αναφορές και οπτικό υλικό σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε 3 διαφορετικές κατηγορίες: FREE STYLE, BEST TRICK και HANG TIME. Όσοι επιθυμούν μπορούν να διαγωνισθούν σε μία ή περισσότερες κατηγορίες.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σάββατο 23 Ιουνίου 12.00 Συγκέντρωση αθλητών στην παραλία
Μύλων - Αη Γιάννη
// 14.00-18.00 Προκριματικοί γύροι FREE STYLE,
BEST TRICK και HANG TIME
// 18:00 Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας – Απονομή επάθλων
Κυριακή 24 Ιουνίου 12.00 Συγκέντρωση αθλητών στην παραλία Μύλων-Αη Γιάννη
// 14.00-18.00 Τελικοί αγώνες FREE STYLE,
BEST TRICK και HANG TIME
// 18.00 Απονομή επάθλων, λήξη εκδήλωσης


Στους νικητές και των 3 κατηγοριών θα απονεμηθούν έπαθλα.
Για τους θεατές έχουν προβλεφθεί κληρώσεις με πλούσια δώρα και πολλά άλλα δροσιστικά happenings.
Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές τόσο στους αγώνες Kite Surf όσο και στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, θα προσφερθούν αναμνηστικά δώρα.
Και οι δύο αγώνες θα καλυφθούν δημοσιογραφικά από τα εξής πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. : ΕΤ1 , ΝΕΤ , ΕΡΤ3 , ΕΡΑ ΣΠΟΡ , Εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Εφ. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ,ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ,ΑΘΛ.ΗΧΩ ,Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ,ΒΡΑΔΥΝΗ ,SKAI RADIO , Μελωδία FM , Travel Times , REAL TRAVEL, 3S , Rodow Mirror , κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κάνετε κλικ στις φωτογραφίες αν θέλετε να τις δείτε σε κανονικό μέγεθος 

 

<< επιστροφή